ICSD Başkanı Valery Rukhledev: Samsun tam bir olimpiyat şehri

Güncelleme Tarihi:

ICSD Başkanı Valery Rukhledev: Samsun tam bir olimpiyat şehri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 17:13

ICSD Başkanı Valery Rukhledev: Samsun tam bir olimpiyat şehri

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA)- ULUSLARARASI İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, "Samsun tam bir olimpiyat şehri, üst düzeyde tesisler yapılmış. Türkiye’ye inanıyorum. Türkiye, Tayvan’ı da geçecektir" dedi.
Samsun’da 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde yapılan 5'nci İlerleme Raporu Toplantısı’nda konuşan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Valery Rukhledev, Samsun'un olimpiyat şehri olduğunu belirterek, "Samsun tam bir spor şehri olmuş, birinci sınıf düzeyde tesisler yapılmış, olimpiyatlardan sonra bu tesisler gelecek nesillere, Samsun halkına kullanılması için açılacak, Samsun halkı faydalanacak. Bu Türkiye için büyük bir kazançtır. Birçok çocuğun başarılı olmasına ev sahipliği yapacaktır. Samsun’u boş bir şehir olarak bekliyordum. Ancak görünce şok oldum. Çok beğendim. Umduğumdan farklıydı. Hızlı bir şekilde tesisleşme var. Türkiye’nin gücüne inanıyoruz ve bir eksiklik olmadığını görüyoruz" dedi.
BAŞKAN RUKHLEDEV: TÜRKİYE, TAYVAN'I GEÇECEKTİR
Türkiye'nin Tayvan'ı geçeceğini söyleyen Başkan Rukhledev, "Birçok yerde görev aldım ve birçok yeri dolaştım. 2005 yılında Avustralya’ya gittiğimde olimpiyatlar gerçekten çok kaliteli bir organizasyondu. Sonrasında 2009 yılında Tayvan’a gittiğimde çok şaşırdım. Avustralya’dan daha iyiydi. 'Tayvan’dan daha iyi bir organizasyon çıkmaz, başka bir ülke Tayvan gibi yapamaz' diye düşündüm ama Türkiye inanılmazı başardı. Ben Türkiye’ye inanıyorum. Türkiye Tayvan’ı geçecektir’ dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!