Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 12:49

ENGELLLİLER GÜNÜ .

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi.
Çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Program devam ederken, çevreden geçen ve törendeki kalabalığa doğru bağırarak hakaret içeren sözler söyleyen kimliği belirsiz bir kişi de çevredeki resmi polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Kabahatler Kanunu’na göre ceza verildi.
“HİÇBİR ENGELLİ SOKAKTA TEK BAŞINA MUHTAÇ KALACAK DURUMDA DEĞİL”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Türkiye’de her engelliye yardım eli uzatmak için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Engellilik bireysel bir sorun olmakla birlikte hem aileyi hem çevreyi hem de toplumu ilgilendiren bir sorunlar dizisidir. Yaptığımız çalışmalarda bütün toplumun kesimlerini, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını engellilikle ilgili duyarlı olmaya ve birlikte çalışmaya davet ediyorum. Yaptığımız çalışmalar kapsamında Bakanlığımız ve İl Müdürlüğü olarak Samsun genelinde 10 bin 80 kişiye evde bakım ücreti veriyoruz. 633 tane engelliye özel kamu kuruluşlarında ve özel merkezlerde yatılı bakım hizmeti veriyoruz. 7 bin 500 engelliye, engelli kimlik kartı verdik. Engellilerin hayatın her anlamında sıkıntıların çözülmesi yolunda ve sosyal hayata katılmaları münasebetiyle biz elimizden gelen yardım ve desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bugün şundan eminiz ki, hem Samsun’da hem de ülkemizde hiçbir engelli sokakta tek başına muhtaç kalacak durumda değil. Devletin ve bizlerin eli her zaman onların üzerindedir. Bütün engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bundan sonraki hayatlarında mutlu ve sağlıklı günler diliyorum” dedi.
“ENGELLİLERİN DE SOSYAL HAYATIN İÇERİSİNDE OLDUĞUNU BİLSİNLER”
Samsun’daki tüm engelliler adına konuşma yapan Karadeniz Engelli Federasyonu Başkan Yardımcısı Nurgül Yanak, “Buradan halkımıza sesleniyorum. Biz engellilerinde sosyal hayatın içerisinde olduğunu bilsinler ve görsünler. Yapılan binaların, yolların, kaldırımların, park alanlarının ve rampaların biz engellilerin ulaşımı için çok önemli olduğunun farkında olsunlar” diye konuştu.
Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!