Deaf Olympics 2017 olimpiyatları için Türk ve Uluslararası işaret dili eğitimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Deaf Olympics 2017 olimpiyatları için Türk ve Uluslararası işaret dili eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 16:57

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek Dünya İşitme Engelli Olimpiyatları (Deaf Olympics 2017) öncesinde Türk ve uluslararası işaret dili eğitimi başladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan eğitim öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, 120 ülkeden 6 bin sporcu. hakem ve idareciler olmak üzere 10 bin kişinin Samsun'a geleceğini söyledi.

Samsun'da yapılan en büyük organizasyon olduğunu belirten Saral, "Bu olimpayat sarece Samsun'da değil Türkiye’de gerek katılımcı ülke gerek branş bazında gerekse sporcu ve idareci sayıları olarak yapılan en büyük organizasyondur. Bu tür organizasyonlar ülkemiz ve spor kenti Samsun için çok önemli olacaktır'' dedi.

Ardından Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ortaklığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının finansmanı ile Deaflympics’te sosyal paydaş olacak kurum ve kuruluşların personeli ve görevlileri için organize edilen Türk ve Uluslararası İşaret Dili Eğitimi verilmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!