Canik'te kırsal da dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Canikte kırsal da dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 19:02

Canik'te kırsal da dönüşüyor

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesinin kendileri için önemli bir görev olduğunu söyledi.
Canik Belediyesi tarafından merkez dışındaki mahallelere yönelik uygulanan projeler, kırsal kesimin gelişimini sağlarken, hayat standartlarını da yükseltiyor. Daha önce Kırsal Kalkınma Birimi kuran belediye, Başalan mahallesi ile Dereler mahallesinde yaptığı hayvan satış yerleri ve pazar yerinin yanısıra, yine hayata geçirdiği Canlı Hayvan Pazarı kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ekonomik gelişimine katkıda bulunuyor. İlçedeki uzak mahallelerde uygulanan eğitim, kültür, spor, tarım projeleri ise kırsal kesimde sosyal dönüşüm sağlıyor.
Kırsal mahallelerde yaşam standartları yükseldikçe köyden kente göç sorunlarının da azalacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesinin kendileri için önemli bir görev olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli ürünler elde etmesi ve gelir düzeylerinin iyileştirilmesinin yanısıra vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!