Başkan Yılmaz: “Üretmek İsteyenlere Her İmkanı Sağlamaya Hazırız”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yılmaz: “Üretmek İsteyenlere Her İmkanı Sağlamaya Hazırız”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 17:23

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirde üretip hem aile hem de kent ekonomisine katkı sağlamak isteyenlere gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Kuru bir maaşa talip olmanın fakirliğe talip olmak anlamına geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, üretenin ve üretmek isteyenin yanında olacaklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak ve Asarcık’taki arı yetiştiricilerine destek olmak ve bal üretimini artırmak amacıyla, Kavak Atatürk Parkı’nda düzenlenen Kafkas ırkı ana kraliçe arı dağıtım törenine katıldı. Törende AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir ile arı yetiştiricileri de hazır bulundu.
Ana kraliçe arı dağıtımı öncesinde katılımcılara kent ekonomisiyle ilgili genel değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un bütün toplum tabakalarıyla birlikte üreten bir şehir olması gerektiğini belirtti. Üretime büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Dünyada üretmek kadar güzel bir şey yoktur. Biz de üretmeliyiz. Üretmeyeni üretir hale getirmeli, üreteni ise daha çok üretmesi için desteklemeliyiz. Kuru maaşa talim etmeyi istemek, fakirliğe boyun eğmektir. Bir maaşla geçinmeye çalışmak kadar tembellik yoktur. Kahve köşelerinde tespih sallayıp oturanlara devlet bakıyor. Ama o oturup zaman öldürenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Bu ülke, bu devlet hepimizin. Onun için herkesin üretme çabası içinde olması, üretmesi lazım. Bunun için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Üretmek isteyenler için de ne gerekiyorsa yapacağız. Yeterli istekli olsunlar” diye konuştu.
“KÖYLERDE REÇBERLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”
Köylerde kırsal kalkınmaya büyük yatırımlar planladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, “Şuan eski anlayışla köylerimizi kasabalaştırmaya çalıştırıyoruz. Bunun içinde mesaimizin yarısını buna harcayarak alt yapı yatırımları yapıyoruz. Köylerimizi çamur çökekten kurtarmak için sıcak asfalt veya betanla kaplıyoruz. Bunun yanında cami avlularını temizliyor, çeşmeler, çocuk oyun alanları, kent mobilyaları koyuyoruz. Şıkır şıkır aydınlatarak yaşanabilir kasabalara dönüştürüyoruz. Ama köylerimizde nüfus azalıyor. Bunu durdurup süreci tersine çevirmek için köy rençperliğini destekliyoruz. Arıcılık da bunlardan birisidir. Köylerimizi üretimin yaygınlaştığı, tarımın, hayvancılığın, meyveciliğin, sebzeciliğin arttığı, üretilen ürünün yurt içinde veya yurt dışı pazarlarında satıldığı bir sürece getirmek istiyoruz. Köylerde kazanç yüksek olursa göçler azalacak, insanlar şehir merkezlerinde kuru bir maaşa talim olma zihniyetinden kurtulacak. Bizim de isteğimiz budur. O yüzden dertleniyor, riskler alarak çabalıyoruz. Milyonlarca lira harcayıp yatırımlar yapıyoruz. Onu yüzden üreten herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Başkan Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ile birlikte Kavak’ta 22, Asarcık’ta ise 10 arı yetiştiricisine toplamda 160 ana kraliçe arı dağıttı. Başkan Yılmaz, arıcılara daha çok üretmeleri için söz aldı.
MEYVE BAHÇESİ KURAN GİRİŞİMCİYE TEBRİK
Öte yöndan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Derecik mevkii Kürtün Çayı kenarında meyve bahçesi kuran girişimci Mustafa Karabıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette daha önce Sammey AŞ, Proje Sahibi ve İşletme Müdürlüğü’nü de yapan Karabıyık’ın şeftali, elma, armut bahçeleri ile dalda yetiştirilen çilek serasını gezen Vali Şahin, Milletvekili Kurt ve Başkan Yılmaz, meyvelerden tadım yeni sistem çilek serası ile ilgili bilgi aldı. Çilek serası sayesinde verimde büyük artış sağladığını anlatıldı. Girişimci Mustafa Karabıyık’ı tebrik eden Vali Şahin, başarılarının devamını diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!