Başkan Taşçı’dan Başkan Yılmaz’a Övgü

Güncelleme Tarihi:

Başkan Taşçı’dan Başkan Yılmaz’a Övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 16:12

Samsunlu müteahhitlere yönelik gerçekleştirilen iş güvenliği bilgilendirme toplantısında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun'un değişim ve gelişim sürecine dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önemli bir belediyecilik markasıdır. Şehrimizin son 15 yılda yaşadığı değişimin ve gelişimin mimarıdır" dedi.

Samsunlu müteahhitlere yönelik gerçekleştirilen iş güvenliği bilgilendirme toplantısında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun’un değişim ve gelişim sürecine dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önemli bir belediyecilik markasıdır. Şehrimizin son 15 yılda yaşadığı değişimin ve gelişimin mimarıdır" dedi.
Samsun’daki müteahhitler, Atakum Belediyesi tarafından Yalı Kafe’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun Müteahhitler Derneği Başkanı Ahmet Baltacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy ile çok sayıda müteahhit katıldı.
“BAŞKAN YILMAZ MARKADIR”
Samsun’un yaşadığı değişime ve gelişime dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu değişim sürecinin mimarının Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu kaydederek, “Samsun’un son 15 yılına baktığımızda, büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşadığımızı görüyoruz. Bir kentin büyükşehir olmasının gereklilikleri, öncelikleri başarıyla tespit edilmiş, projelerle, çalışmalarla bu gereklilikleri tek tek yerine getirilmiştir. Bunu sağlayan da mutlak suretle, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dır. Belediyelerin öncelikli görevleri arasında toplumun gelişmesi ve kalkınması noktasında öncü olmak vardır. Başkan Yılmaz bu anlamda öncü olma görevini başarıyla yerine getirmiş bir belediyecilik markasıdır” diye konuştu.
“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Atakum ilçesinin hızla artan nüfusuna dikkat çeken Başkan Taşçı, “Hızla artan nüfus, beraberinde yeni yaşam alanlarının oluşmasını sağlıyor. Atakum ilçesi her geçen gün daha da büyüyor. Biz Atakum Belediyesi olarak bu süreci, hayata geçirdiğimiz projelerle daha hızlı hale getirmek için mücadele ediyoruz. Herkesi yakından ilgilendiren projelerimizle geleceği tasarlıyoruz. Öncelikleri belirleme, sorunları tespit etme ve çözüme ulaştırma noktasında gecemizi gündüzümüze kattık. Sadece Samsun’un değil, Karadeniz Bölgesinin en hızlı gelişen ve nüfusu en hızlı şekilde artan ilçesi olmanın sorumluluğu içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
YAPI İŞLERİ RİSKLİ
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy, toplantıya katılan müteahhitlere iş güvenliğinin önemini ve alınması gereken önlemleri anlattı. İş kazalarının yüzde 10’luk kısmının yapı işlerinde yaşandığını kaydeden Lütfü Alpsoy, “İş kazalarının yaklaşık yüzde 10’u, ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 30’u, sürekli işgörememezlik hallerinin yüzde 25’i yapı işlerinde meydana gelmektedir. Yapı işleri, çalışma koşulları anlamında en riskli alanların başında gelmektedir. Bu anlamda iş güvenliğine önem verilmelidir. İş güvenliğinin maliyeti, bir iş kazası sonrası sorumlu kalacağınız maddi ve manevi sıkıntıların yanında önemsizdir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!