Balkan Türkleri Derneği’nden Pilav Günü

Güncelleme Tarihi:

Balkan Türkleri Derneği’nden Pilav Günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 19:51

Balkan Türkleri Derneği, ‘17. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü’ etkinliğini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
Balkan Türkleri Derneği tarafından Tekkeköy Belediyesi’nin katkılarıyla Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı’nda yapılan ‘17. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte İlkadım Kazım Özdemir İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Hatice İkbal Öz’ün İstikla Marşı’nın 10 kıtasını duygulu bir şekilde okuması herkesin beğenisini topladı. Yapılan halk oyunları yarışmasında dereceye giren yarışmacılar açıklandı. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve Cumhuriyet Altını verildi. Halk oyunları ekiplerine ödüllerinin verilmesinin ardından geleneksel olarak her yıl yapılan protokol pilav kazanının açılışı yapıldı ve davetlilere dağıtıldı. Etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
Etli Kazan Pilav Günü etkinliklerinin 17.’sini yapmanın gurur verici olduğunu belirten Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Bu etkinliğin hazırlanmasında bize katkılarda bulunan Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar’a, İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e buralara kadar gelip bizlere destek oldukları için çok teşekkür ederiz. Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise, “Bu saatten sonra her derneğin, kültürel ve sosyal etkinliğin maddi ve manevi yanında olacağımızın sözünü veriyorum. Bu güzel günün hepinize kutlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Etkinlik sanatçı Arif Şentürk’ün konseri ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!