Samsun'da 'Tütün Müzesi'ni 4 ayda 15 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Tütün Müzesini 4 ayda 15 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2023 11:05

Samsun'da 'Tütün Müzesi'ni 4 ayda 15 bin kişi ziyaret etti

Haberin Devamı

Emre ŞAHİNOL/BAFRA(Samsun), (DHA)- SAMSUN’un Bafra ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk tütün müzesi, içerisinde bulunan çeşitli tütünler, balmumu heykeller, işleme makineleri ve tütün bahçesi ile dikkat çekiyor. Müzeyi yılın ilk 4 ayında 15 bin kişinin ziyaret etti.

2018 yılında, Tarihi Kentler Birliği tarafından sanayi müzeleri dalında ödüle layık bulunan ‘Tütün Müzesi’nin milli mücadele tarihi bakımından da önemli bir yere sahip olduğunu belirten Müze Müdürü Canberk Uncu, “Sadece Samsun’dan değil, Türkiye’nin birçok yerinden de ziyaretçilerimiz oluyor” dedi. Tütün Müzesi özgün yapısı ve tarihi binası ile ilgi görüyor. Bafra’nın en önemli tarım ve kültür öğelerinden olan tütünün önemine dikkat çekmek için yapılan müzede tütün tarımıyla ilgili sergilenen eserlerin yanı sıra müze bahçesinde tütünün yetişmesindeki tohumdan, kurutulmasına bütün aşamalar uygulamalı olarak gösteriliyor.

Bu yılın ilk 4 ayında 15 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin önemine vurgu yapan Bafra Tütün Müzesi Müdürü Canberk Uncu, “Burada, Bafra'nın tarihini ve aynı zamanda ekonomik, sosyal ve tarihsel süreçleri yer alıyor. Milli Mücadele tarihi boyunca tütün müzesi çok önemli yere sahiptir, bizler Bafra ovası olarak, Bafra tütünü üretiyoruz” dedi. 

Müzede kulaklıkla dinleme alanın da olduğunu aktaran Uncu, “Tütün kokan anılar bölümünde bizler için önemli olan noktası çiftçilerimizin tarlada ne şekilde çalışmalar sürdürdükleri, bu çalışmaları ne zorluklarla yaptıkları, aynı zamanda tütün yapan ailelerin ne şekilde çalıştıklarını elimizden geldiğince aktarmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!