‘Evdeki ihtiyaçlarınızda Atakum Belediyesi yanınızda’

Güncelleme Tarihi:

‘Evdeki ihtiyaçlarınızda Atakum Belediyesi yanınızda’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 18:32

‘Evdeki ihtiyaçlarınızda Atakum Belediyesi yanınızda’

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin, 65 yaş üzeri ve dezavantajlı yurttaşlar için oluşturduğu Evde Destek Hizmetleri Birimi ile her geçen gün daha fazla eve dayanışma taşınıyor. Uzman ekipler, evlerde temizlikten tamirata, psikolojik destekten şeker ve tansiyon takibine kadar hem evin hem de ev sahibinin ihtiyaçlarında yanında olmaya devam ediyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışını tüm projelerinde ortaya koyan Atakum Belediyesi, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin, ‘Evdeki ihtiyaçlarınızda, Atakum Belediyesi yanınızda’ diyerek duyurduğu Evde Destek Hizmetleri Birimi ile 65 yaş üstü ve dezavantajlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Atakum’un dört bir yanına ulaşarak, her geçen gün daha fazla eve dayanışmayı taşıyan Atakum Belediyesi ekipleri, evlerde ihtiyaç duyulan temizlik, yemek, kişisel bakım, psikolojik destek, sağlık ve teknik alanlarında yoğun mesai harcıyor.

HAYATLARI KOLAYLAŞTIRIYORLAR

65 yaş üstü ve dezavantajlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza atan ekipler, ay boyunca rutin olarak ziyaret edilen evlerde yaş almış veya dezavantajlı grupta bulunan Atakumluların evdeki tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Ekipler temizlikten tamirata, psikolojik destekten şeker ve tansiyon takibine kadar hem evin hem de ev sahibinin ihtiyaçlarında yanında olmaya devam ediyor. 2021 yılının Haziran ayından itibaren Atakumlu yurttaşların yanında olan Evde Destek Hizmet Birimi ekipleri, bugüne kadar toplamda 4 bin 535 defa evlere destek verdi. Ekipler tarafından, bin 730 kere temizlik hizmeti, bin 460 kere psikolojik destek, 670 kere kuaför/kişisel bakım hizmeti, 245 kere teknik destek, 330 kere ibadethane temizliği, 98 afet durumu temizlik hizmeti verildi iki defa da özel program düzenlendi.

UZMAN EKİP SAHADA

Evde Destek Hizmetleri Birimi bünyesinde yurttaşlara psikolojik destek sağlamak için iki psikolog, saç bakımı için iki kuaför, evde temizlik işlerini gerçekleştirebilmek için on sekiz temizlik personeli, yaş almış vatandaşların bakımı için iki bakım uzmanı; tansiyon, nabız, şeker ölçümü yapacak bir hemşire ile tamir ve onarım gibi teknik ihtiyaçları karşılayabilmek için iki teknik personel hazır bulunuyor. Evde Destek Hizmetleri Birimi’nden faydalanmak isteyen Atakumlular, 0362 437 43 18 ve 0552 963 02 80 numaralı hattan belediyeye ulaşıp talep oluşturabiliyor. Komisyon incelemesinin ardından Evde Destek Hizmetleri Birimi, belirlenen şartlara uyan yurttaşların yer aldığı listeler doğrultusunda belediye hizmetini kent geneline ulaştırıyor.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR

Atakum Belediyesi’nin Evde Destek Hizmetleri’nden faydalanan Nevin Aksüt, hizmetten çok memnun olduğunu belirterek, “Gücüm yetmiyor yapamıyorum. Ben yapamadığım için sağ olsunlar her yeri temizliyorlar. Bu kolaylığı bize sağlayan Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye teşekkür ederim. Bu ortamı o hazırladı biz de güzel güzel faydalanıyoruz. Çok değerli bir hizmet” diye konuştu. Evde Destek Hizmeti ekipleriyle artık aile gibi olduklarını kaydeden Erol Köysal ise, “Her ihtiyacımıza destek oluyorlar. Hepsini çok seviyorum ve hizmetten çok memnunum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!