Anasınıfı öğrencilerine çevre bilinci aşılandı

Güncelleme Tarihi:

Anasınıfı öğrencilerine çevre bilinci aşılandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 11:38

Anasınıfı öğrencilerine çevre bilinci aşılandı

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte anasınıfı öğrencilerine 150 adet fidan, 300 kuru boya, 300 boyama kitabı ve 500 adet diş macunu ile diş fırçası dağıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kurum binası önünde etkinlik düzenlendi. İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nun da katıldığı programda anasınıfı öğrencilerine 150 adet fidan, 300 kuru boya, 300 boyama kitabı ve 500 adet diş macunu ile diş fırçası dağıtıldı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklamada bulunan Kasapoğlu, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesinin ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olduğunu belirterek, "Sağlık, bircanlının ruhen, bedenen ve sosyal olarak tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. İnsan  sağlığı; çevre ile kişinin genetik yapısı arasındaki etkileşimin bir ürünüdür. Çevresel etkenler birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle; çevre sağlığı halk sağlığında giderek daha büyük önem kazanmaktadır. Çevre sağlığı, sağlığı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen fi­ziksel, kimyasal ve biyolojik çevre etmenle­rinin belirlenmesi ve bunların kontrol altı­na alınmasına yönelik uygulamaları konu edinen halk sağlığı alanıdır" dedi.

Çevre sağlığının bozulması ve çevre sorunlarının ortaya çıkmasının, genellikle insan kaynaklı etkenlerin doğal dengeleri bozmasıyla başladığını dile getiren Kasapoğlu, "İnsan yaşamı çeşitli dengeler üzerine kurulmuş olup insanın çevresiyle oluşturduğu doğal dengeyi meydana getiren zincirin halkalarında meydana gelen kopmalar, zincirin tümünü etkileyip, bu dengenin bozulmasına sebep olmaktaçeşitli çevre ve sağlık sorunlarını oluşturmaktadır.Çevre kirliliğinin önlenmesi için; Gelişigüzel yerlere çöp atılmasının önüne geçilmeli ve yerlere tükürülmemelidir. Bitkisel atık yağlar uygun kaplarda biriktirilmeli ve geri dönüşüme kazandırılmalıdır. Lavabolardan direkt olarak dökülmemelidir. Kanalizasyon atıkları denizlere ve içme sularına karıştırılmamalı, atık su arıtma tesisleri kurulmalıdır. Piller çöpler ve doğa için çok büyük bir tehdittir. Bu nedenle piller atık toplama kutularında toplanmalıdır. Bisikletlilerin güvenle sürüş yapması için bisiklet yolları yapılmalıdır. Bisiklet kullanımı teşvik edilerek daha sağlıklı bir toplum oluşturulabiliriz. Ormanlarda izinsiz ve mevsimi dışında yapılan kesimler engellenmelidir ve yeşil alanlar artırılmalıdır" diye konuştu.

Dr.Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından 'Beyaz bayrak işbirliği protokolü' uygulandığını söyleyerek "Bu protokol kapsamında ilimizde 244 okulumuza Beyaz Bayrak Sertifikası verilmiş olup hedefimiz ilimizdeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik bir çevrede eğitim almasını sağlamaktır" dedi.
FOOTĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!