3 yılda 20 araç çaldığı iddia edilen 6 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

3 yılda 20 araç çaldığı iddia edilen 6 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:51

3 yılda 20 araç çaldığı iddia edilen 6 kişi gözaltında

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, 2009 ila 2012 yılları arasında meydana gelen 20 oto hırsızlığını gerçekleştirdiği iddia edilen 6 kişiyi Samsun ve İstanbul'da yakalayıp gözaltına aldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Terme İlçesi'nde 2009-2012 yılları arasında meydana gelen ve faili meçhul olarak kalan 20 oto hırsızlığı dosyasını tekrar açtı. Terme İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde teknik ve fiziki takibe başlayan polis, çalıntı araçların kapalı kasa kamyonet ve açık kasa kamyonetler üzerinden change yapıldıktan sonra çete elemanları tarafından satıldığını belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından 2 gün önce Samsun'un Terme ve İstanbul'da operasyonu başlatan polis, İ.O., M.B., T.A., S.K. ve H.Y.'yi Terme İlçesi'nde, Ş.Ş.'yi de İstanbul'da yakalayıp gözaltına aldı.  
Yapılan soruşturma sırasında şüphelilerin evden hırsızlık yöntemiyle araç anahtarlarını çaldıkları ya da düzenek kullanarak park halindeki araçları çaldıkları belirlendi. Polis, chance yaparak satılan araçları, Samsun, Trabzon, Giresun, Tokat, Amasya ve Kütahya illerinde bularak sahiplerine teslim etti. 
Emniylet Müdürlüğü'nde iki gün süren sorguları tamamlanan 6 şüpheli bugünTerme İlçe Adliyesi'ne sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!