Türkiye Off-Road Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Off-Road Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 20:58

- Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübünce düzenlenen şampiyonanın son ayak yarışı Sakarya'da tamamlandı

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da düzenlenen Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 7'nci ayak yarışı tamamlandı.

Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü tarafından Korucuk Mahallesi'ndeki pistte düzenlenen yarışlara İstanbul, Ankara, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Sinop, Mersin'den yaklaşık 30 ekip katıldı.

Yarışların son gününde iki orman ve bir seyirci etabı tamamlandı. Yoğun ilgi gören seyirci etabında yarışçılar, zorlu parkuru en kısa sürede tamamlamak için kıyasıya yarıştı. Zorlu parkurda arızalanan araçlar, traktör ve kepçe yardımıyla yarış pistinden çıkarıldı, bazı araçlar ise vatandaşların yardımıyla kurtarılabildi. Yağmurlu havaya rağmen yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yarışma Direktörü Gökhan Göç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 7'nci ayak yarışlarının iki gün sürdüğünü söyledi. İlk günün sıkıntısız ve güzel geçtiğini belirten Göç, "İkinci gün yağmurdan dolayı yarışlar daha zevkliydi. Pilot arkadaşlarımız zorlu şartlarda yarıştı. Etabı tamamlayamayan arkadaşlar da oldu. Güzel bir yarıştı, yarışmacılar mutlu, biz de mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı

Yarışmaya son gün 19 aracın kayıt yaptırdığını ve bunların 5'inin çeşitli sebeplerden dolayı yarışı tamamlayamadığını ifade eden Göç, genel klasmanda iki gün boyunca yapılan etapların yılın son yarışı olduğunu kaydetti.

Pilotlar ise yağışlı havada yarışların daha da heyecan geçtiğini, seyircilerin ilgisinden memnun kaldıklarını belirtti.

Yarışmada genel klasmanda Ahmet Ünlü birinci, İsmail Ayhan ikinci, Burhan Yiğit üçüncü oldu. S1 sınıfında ise Yaşar Kurtoğlu birinci, Murat Balcı ikinci, Ali Ocak üçüncü, S2 sınıfında da sırasıyla Caner Akkafa, Ahmet Karaca, Onur Alptekin ilk üç sıraya yerleşti. S3 sınıfında Ahmet Ünlü birinci olurken, ikinci sırada Yunus Ayhan, Üçüncü sırada ise İsmail Ayhan yer aldı. S4 sınıfında da Burhan Yiğit birinci, Sinan Aydın ikinci, Hüsnü Taylan üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara kupaları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!