Serdivan Fikir Ve Sanat Akademisi’nde Bahar Dönemi Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Serdivan Fikir Ve Sanat Akademisi’nde Bahar Dönemi Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 18:28

SERDİVAN FİKİR VE SANAT AKADEMİSİ’NDE BAHAR DÖNEMİ TAMAMLANDI

Akademik takvimin tamamlandığı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde panelistler tüm dönemin birikimini hafta sonu Akademi Meydanı’ndaki panellerde paylaştı.
7 haftalık eğitimi başarı ile tamamlayan Akademik Kültürel Çalışmalar ve Sosyal Kültürel Çalışmalar grubu öğrencileri makale tesliminden önceki son sunumlarını icra etti. Yoğun katılımın olduğu programlarda iki gün boyunca toplam 7 oturum gerçekleşti. Oturumlar boyunca toplam 42 panelist sosyal bilimler alanında ve akademik formatta hazırladıkları konuların sunumunu yaptı. Sunumu gerçekleştiren panelistler kendilerini dinlemeye gelen misafirlerin sorularına da yanıt verdi.
Cumartesi günü ilk oturumda; devlet-iktidar-medeniyet; ikinci oturumda Balkanlar’a, Filistin’e, Kaddafi’ye, Yahudiliğe ve Muhalefete dair uluslararası ilişkiler konusu ele alınırken, üçüncü oturumda ise medya-kadın-şiddet-toplumsal cinsiyet-siyaset bağlamında sunumlar yapıldı. Günü son oturumunda ise, Osmanlı dönemindeki İstanbul camileri, Osmanlı tiyatrosu ve Osmanlı’daki işçi hareketleri anlatıldı.
Pazar gününün ilk oturumunda DEAŞ’a Avrupa’dan katılan askerler “DEAŞ’ın Beyaz Askerleri” ele alındı. Ayrıca Türkiye’nin İran ile ilişkilerine değinildi. Diğer oturumlarda ise Engelsiz Bir Dünyanın İmkanı, Filistin’e Sinemadan Bakmak başlığı altında sunumlar yapıldı. 7 hafta boyunca Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde aldıkları eğitimlerin kendilerinde yeni ufuklar açtığını belirten katılımcılar, bir sonraki dönemde de yine akademi bünyesinde yer almak istediklerini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!