SAÜ’de ‘‘Uluslararası Ticaret Ve Bankacılık Uygulamaları’’ Adlı Seminer Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

SAÜ’de ‘‘Uluslararası Ticaret Ve Bankacılık Uygulamaları’’ Adlı Seminer Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 14:45

SAÜ’DE ‘‘ULUSLARARASI TİCARET VE BANKACILIK UYGULAMALARI’’ ADLI SEMİNER DÜZENLENDİ

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü tarafından düzenlenen seminere, Abdurrahman Özalp konuşmacı olarak katıldı.
Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Ticaret ve Bankacılık Uygulamaları’ isimli seminer, 13 Mayıs Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ’lü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, uluslararası ticaret alanının saygın isimlerinden Abdurrahman Özalp konuk oldu.Uluslararası ticaret alanındaki tecrübelerini SAÜ’lü öğrenciler ile paylaşan Abdurrahman Özalp, Uluslararası ticarette teslim şekilleri, ödeme yöntemleri ve örnek olaylar konuları üzerine birer sunum yaptı. Peşin, açık hesap, tahsil, akreditif ve BPO gibi çeşitli ödeme yöntemlerinin bulunduğunu belirten Özalp, mal alım-satımın konusunda mutlaka bir sözleşme yapılması gerektiğini söyledi. Uluslararası ticaret konusunda, diğer ülkeler tarafından da kabul görmüş bir takım kuralların bulunduğunu ifade eden Özalp, dış ticarettin iç ticarete göre daha fazla risk içerdiğini vurguladı.
SAÜ’lü öğrencilere yabancı dillerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Özalp, “Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin. Özellikle dış ticaret ile uğraşıyorsanız bu konuda daha da dikkatli olmalısınız. Aracılar her zaman sizin işiniz hakkında detaylı bilgiye sahip olmayabilir. Sizin ne anlatmak istediğinizi tam olarak ifade edemeyebilir. Bu yüzden yabancı dilinizi geliştirin. Kendinizi tam olarak ifade edin” diye konuştu.
Öğrencilere, dış ticaret konusunda öğrenilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Özalp, “Dış ticaret konusunda donanımlı olmak zorundasınız. Kaynaklara ulaşma konusunda kendinizi geliştirin. Neyi, nerede bulabileceğinizi iyi bilmelisiniz. Güncel olun, sürekli takipte olmalısınız. Dünyadaki trendler sürekli olarak değişiyor. Ticaret, risk barındıran bir iştir. Pozitif olun ve konulara çözüm odaklı yaklaşın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!