Sapanca’da uyuşturucuyla mücadele konferansı

Güncelleme Tarihi:

Sapanca’da uyuşturucuyla mücadele konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 15:07

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sapanca Kent Konseyi, öğretmenlere yönelik “Bağımlılık Engelini Birlikte Aşalım” konulu konferans düzenledi.

Sapanca Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen konferansın açılışında konuşan Kaymakamı Gökhan Azcan, öğretmenlerden, ileride başarılı, ülkesine yararlı ve ailelerinin gurur duyacağı gençler yetişebilmesi için gereken özveriyi göstermelerini istedi.

Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de bugün bağımlı olmayan bireylerin daha sonrada bağımlı olmayacağının garantisinin bulunmadığını bu sebeple de bilinçli gençlik yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Mansur Beyazyürek ise bağımlılıkların fiziksel ve psikolojik etkilerini anlattı.

Bağımlılığın uyuşturucu madde kullanımı, alkol ya da sigara kullanımı olarak algılanmaması gerektiğini belirten Beyazyürek, “Bu konunun çok geniş bir çerçevede düşünülmesi gerekiyor. Birey bilgisayar başında çok fazla zaman geçiyor ve sinirli oluyorsa bu kişinin bilgisayar bağımlısı olduğu söylenebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beyazyürek, öğretmenlerden öğrencilerinin arkadaş çevrelerine dikkat etmelerini isteyerek şunları kaydetti:

“Kişilerin bünyeleri birbirinden farklıdır. Alkol veya sigara bir bireye daha fazla zarar verirken diğerine daha az zarar verebilir. ‘Şu arkadaşım bir paket sigarayı bitiriyor ya da bir şişe içkiyi içiyor, ona bir şey olmazsa daha azını kullanınca bana da bir şey olmaz’ düşüncesi yanlış bir savunma yöntemidir. Bağımlılıkların tedavisi için bir çok yöntem mevcuttur ve bu tedaviler için büyük kolaylıklar vardır. Bağımlılık yapan madde kullanımına başlama yaşı her geçen düşüyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız için daha dikkatli olmalıyız”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!