Sakarya Üniversitesi'ni iki bölümü de başarıyla bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Üniversitesini iki bölümü de başarıyla bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 17:40

Sakarya Üniversitesi'ni iki bölümü de başarıyla bitirdi

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)-SAKARYA'da yaşayan 44 yaşındaki Rabiye Sarı Sakarya Üniversitesi'nde aynı anda sosyoloji bölümünü birinci, Sosyal Hizmetler Bölümünü de ikinci olarak bitirdi.
Sakarya'da yaşayan Rabiye Sarı 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde üniversite öğrenimine başladı. Burada 2012 yılına kadar olan öğrenim süresinde tüm sınavları başarıyla geçen Rabiye Sarı, bölümden mezun oldu. Daha sonra üniversite sınavına giren Rabiye Sarı, aldığı 333 puanla başvuru yaptığı Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne girmeye hak kazandı. 2013 yılında buradaki öğrenimine başlayan Rabiye Sarı, ikinci yılında çift anadal programına başlayarak yine Sakarya Üniversitesi'nde Sosyal Hizmetler Bölümü de öğrenim görmeye başladı. Gündüz vakitlerinde geçimini sağlamak için çalışan ikinci öğrenim programıyla akşam saatlerinde üniversiteye giden Rabiye Sarı bu yıl iki bölümden de yüksek başarıyla mezun oldu.Sosyoloji bölümünü bölüm birincisi olarak bitiren Rabiye Sarı, Sosyal Hizmtetler Bölümünü de ikinci olarak tamamladı.
Okumanın normal hayatta yapılacak hiçbir işe engel olmadığını ifade eden Rabiye Sarı, "Ben 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne başladım. Buradan 2012'de mezun olduktan sonra 2013 yılında da üniversite sınavına girdim. Kişisel gelişimim için okumaya devam etmek istedim. Daha sonra 2013'te üniversite puanımla Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü kazandım. Burada okurken ikinci yıl çift anadal yaparak Sosyal Hizmetler bölümünü de okumaya başladım. Bu yıl iki bölümden de mezun oldum. Eğitimin yaşı yok, yaş insanın yapmak istedikleri için hiç bir zaman engel değil. Okumak, öğrenmeye devam etmek normal hayatta yapılacak işlere engel değil, aksine bunları faydasını hayatın her yerinde görüyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!