Okullarda Afet Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda Afet Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 14:11

AFAD TARAFINDAN OKULLARDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 'AFET BİLİNCİ' EĞİTİM PROGRAMLARI

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sakarya’da bulunan okullarda öğrencilere yönelik Afet Bilinci Eğitimleri programı uyguluyor. Eğitim öğretim yılının birinci döneminde başlayan ve ikinci yarıyılında da devam eden eğitimlerden biri de Sabihahanım Ortaokulu’nda düzenlendi.
AFAD Sivil Savunma Uzmanı İsa Demirci ile Arama Kurtarma Teknisyeni Bülent Doğru’nun katıldığı Sabihahanım Ortaokulu’nda düzenlenen eğitim programında öğrencilere afetler karşısında neler yapmaları gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler sunuldu. Özellikle deprem anında öğrencilerin (Çök-Kapan-Tutun) yaşam üçlüsünü unutmayarak, bulundukları ortamda sıra veya sağlam bir nesnenin kenarına çökmelerini, yere kapanmalarını ve sıkı bir şekilde tutunmalarını söyleyen AFAD uzmanları, ilk sarsıntının ardından ise öğretmenlerinin eşliğinde okul binasını kısa sürede terk etmelerini ifade ettiler.
Afetlere karşı yapılması gerekenleri slaytlar eşliğinde anlatan AFAD uzmanlarının ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan “Afet Bilinci Eğitimi” programı planlanan okullarda Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!