Yurttan kar manzaraları

Güncelleme Tarihi:

Yurttan kar manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 17:54

- Rize'de etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, bazı esnaf vakit geçirmek için kardan şömine ve oturan kardan adam yaptı

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'de etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, bazı esnaf vakit geçirmek için kardan şömine ve oturan kardan adam yaptı.

Kar yağmasının ardından işlerinin az olmasından dolayı canı sıkılan Muhammet ve Seçkin Memişoğlu, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kara şekil vererek kardan şömine ve karşısında ısınan kardan adam yaptı. Bazı esnaf ise değişik kardam adam yaparken bazıları ise oturan kardan kadın yaptı.

Muhammet Memişoğlu, yaptığı açıklamada, can sıkıntısından ev yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Ev uzun sürer diye kardan şömine yaptık. Şömineyi yaptıktan sonra karşısına kardan adam yaptık. Yaklaşık 3 saat sürdü. Bulabildiğimiz kadar karı esere çevirdik" dedi.

Seçkin Memişoğlu ise bu yıl güzel bir kar yağdığını ifade ederek, "Biz de bir şeyler yapmaya karar verdik. Kardan şömine yapmaya karar verdik. Daha sonra karşısında oturan kardan adam yaptık. Ortaya güzel birşey çıktı. Yaparken sadece karı yığmak için kürek kullandık. Şekil vermek için de bıçak ve spatula benzeri şeyler kullandık. Vatandaşlardan güzel tepkiler aldık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!