Rizeli kadınlardan şehitler için mevlit

Güncelleme Tarihi:

Rizeli kadınlardan şehitler için mevlit
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 15:36

- RİKADER Başkanı Albayrak: "Kalbimiz içimiz yanıyor ama güçlüyüz. Dimdik ayaktayız, gerekirse bizde cepheye gideriz"

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Rize'de kadın sivil toplum örgütleri ve AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanlığı tarafından terör saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polisler için Kuran-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde okutulan mevlitte, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. İlahi okunmasının ardından şehitlerle ilgili slayt gösterimi yapıldı.

Rize Kadın Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) Başkanı Selda Albayrak, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaşanan üzüntüleri bir nebze olsun hafifletmek için bu etkinliği tüm Rizeli hanımlar olarak düzenlediklerini söyledi.

Her şehit erkeğin bir kadının ya babası yada evladı olduğunu ifade eden Albayrak, "Gelen şehit haberlerinden en çok kadınlar yara alıyor. Bütün gönüllü anneler eşler bir araya gelerek kuran okutmak istedik. Birliktelik çok önemli. Hep birilikte olduğumuzu göstermek için bu etkinliği yaptık. Kalbimiz içimiz yanıyor ama güçlüyüz. Dimdik ayaktayız, gerekirse bizde cepheye gideriz. Erkeklerimizin arkasındayız" dedi.

AK Parti Kadın Kolu Başkanı Sema Yağcıtekin ise Rizeli kadınlar ve kadın sivil toplum örgütleri olarak şehitler için mevlit okutmak istediklerini kaydederek, "Bu anlamda çok duyguluyuz. Bu kadar ülkemizin ateş çemberi içerisinde olduğu bir ortamda başka program yapmak doğru gelmedi. Tüm hanımlar olarak şehit ailelerinin yanında olmak istedik. Onları hiç bir zaman unutmayacağız ve dualarımız onlarla olacak" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!