Rize’de kaçak sigara, alkol ve silah ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de kaçak sigara, alkol ve silah ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:57

Rize’de kaçak sigara, alkol ve silah ele geçirildi

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE,(DHA) – RİZE’de Jandarma ekiplerince yapılan uygulamalar sırasında kaçak silah imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ile 4 bin 590 paket kaçak sigara ile 65 litre kaçak alkollü içki ele geçirildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kentte yürüttüğü uygulama ve baskınlarla suçlulara göz açtırmamayı hedefliyor. Jandarma ekipleri, kentin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yasadışı silah imal edildiği yönünde alınan istihbari bilgi üzere harekete geçti.  İlçede eş zamanlı düzenlenen baskında bir evin alt bölümünde silah imalathanesine rastlandı. Yapılan aramalarda 5 adet 9 mm çapında tabanca, 28 adet 9 mm çapında tabanca şarjörü, 7 adet 9 mm çapında fişek, tabanca imalatında kullanılan 31 adet komple tabanca gövdesi, 44 adet tabanca üst kızak takımı, 24 adet plastik kabza, 32 adet namlu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemelere İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince el konuldu. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

KAÇAK SİGARA VE İÇKİ YAKALANDI

Öte yandan ekipler Fındıklı İlçesinde yürüttüğü kontrollerde çeşitli markalarda 4 bin 590 paket kaçak sigara, 65 litre kaçak alkollü içkiyi de ele geçirildi.  Olayla ilgili 2’si yabancı 4 kişi gözaltın alındı. Sorgularının Gürcistan uyruklu 2 şüpheli ise sınır dışı edildi, serbest bırakılan diğer 2 şüpheliye de 70 bin 760 bin lira idari para cezası uygulandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!