Rize’de ‘Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği’ projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de ‘Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği’ projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 14:03

Rize’de ‘Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği’ projesi tanıtıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği Projesi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işverenler katıldı.

Toplantıda konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, mesleki eğitimin önemine değindi, ülkede nitelikli elemana ihtiyaç olduğunu söyledi. Bektaş, “İstenilen düzeyde nitelikli ara eleman, meslek elemanı yetiştirmemiz gerekir. Bunun için Meslek Liselerinin oranını arttırmalıyız. Meslek liseleri ile akademik liseler arasında dünyada kabul görmüş oran yüzde 70 meslek lisesi, yüzde 30 akademik lisedir. Rize’de ise bu oran yüzde 45 meslek lisesi, yüzde 55 akademik lise. Bu durumu en kısa zamanda istenilen oranlara getirmeliyiz. Bu böyle devam ettiği sürece bizim işletmelerimiz kalifiye eleman aramaya devam edecektir” dedi.

Nitelikli, yaygın ve tatmin edici istihdama ulaşmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Vali Bektaş, şöyle devam etti:

“Nitelikli eleman yetiştiremediğimiz için işsizlik oranı artıyor. Bu da başka bir riski beraberinde getiriyor. Nedir bu risk? Sosyal patlama riski. Bu riski göze alamayız. Dolayısıyla gelecekle ilgili temel dinamikleri olması gerektiği gibi geliştirmek zorundayız ve bu yolda da güzel çalışmalar içerisindeyiz. Devletimizde bunun farkında. On sene, yirmi sene önce aklımıza, hayalimize gelmeyecek bir yığın tedbiri alıyor ve yatırım ortamlarını geliştirme, altyapıyı düzeltme gibi bir sürü projeler hazırlanarak girişimcilerimizin istedikleri ortamı sağlamaya çalışıyor. İşte bu projede bunlardan biri.”

Vali Bektaş, ülke ekonomisini üst seviyelere yükseltmek adına devletin son zamanlarda ciddi projeler hayata geçirmeye başladığını belirterek idarecisinden siyasetçisine, sanayicisinden esnafına şehrin bütün dinamiklerinin el ele, omuz omuza vererek olağanüstü bir gayret içerisinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda İŞKUR ve SGK yetkilileri Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği projesini anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!