Rize Ziraat Mühendisleri Odası çay komisyonu kuracak

Güncelleme Tarihi:

Rize Ziraat Mühendisleri Odası çay komisyonu kuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 17:15

Rize Ziraat Mühendisleri Odası çay komisyonu kuracak

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Genç, çay tarımı ve çay sanayisi ile ilgili bir komisyon kuracaklarını ve hem kamu hem de özel sektörde çalışanların sorunlarının yerinde takip edileceğini söyledi. 

Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Genç, Rize denilince tarımsal üretimde akla ilk gelen çay olduğunu belirterek “Bizim de çalışma alanımız genellikle çay tarımı ve çay sanayisi olmaktadır. Üretimden paketlemesine ve hatta pazarlamasına kadar görevler aldığımız bu konu için mutlaka bir komisyon kurulacak hem kamu hem de özel sektörde çalışan arkadaşlarımızın sorunları yerinde takip edilecektir. Sorumlu yöneticilikten vardiya düzenine kadar sektörle alakalı her mesele geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirilecek çalışma komisyonuna alt zemin oluşturulacaktır. Bunun yanında sürdürülebilir tarımı desteklemekteyiz. ÇAYKUR tarafından başlatılan ve bazı özel sektör kuruluşlarınca da desteklenen organik çay projesi bu alanda önemli bir gelişmedir. Organik tarım alanlarının arttırılmasına taraftar ve destekçiyiz” dedi.

Odaların kuruluş amaçları arasında yer alan meslektaşlarının iş hayatında karşılaştıkları sorunları tespit edip çözüm yolları aranacak ve kalıcı ilke ve esasların oluşturulması için çalışılacağını ifade Genç, şöyle dedi:

“Çalışan ile kurumu arasında köprü olma vazifesi üstlenilecek gerekli destek verilmeye devam edilecektir. Tarım faaliyetlerinin ildeki uygulamalarının yansımaları için geniş katılımlı bir tarım platformu oluşturulması düşünülmektedir. Bu platform içinde bitkisel ve hayvansal üretimin her kısmının temsil edilmesini sağlamak ve ildeki tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalarda bulunmak istiyoruz. Hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyor yeni yönetim kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!