Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon anıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 15:11

Rize eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon anıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’nin eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon, ölümünün 33’üncü yılında, Rize Kalesi’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun yanı sıra Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kur'an okunması ile başlayan törende konuşan Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Ekrem Orhon’un ömrünü Rize’ye hizmet için adamış ve son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüş bir kişilik olduğunu belirterek, “Hafızalarda, ‘Denizi kara, karayı para yapan adam’ olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle, adının verildiği yerlerin varlığı ile daima anılacak, nesilden nesile örnek kişiliği aktarılacaktır. Onun, ‘Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı ister’ sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir. Bizler de bu uğurda elimizden geleni ardımıza koymadan istikrarlı bir şekilde sadece Rize’ye hizmet için varız ve hep var olacağız” dedi.

Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ise, “33 yıldır aynı gururu yaşıyorum. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!