Rize’de ‘Onlar Önce Vatan Dediler’ Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de ‘Onlar Önce Vatan Dediler’ Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 11:24

Rize’de ‘Onlar Önce Vatan Dediler’ Sergisi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE Ali Metin Kazancı Lisesi öğrencileri, ‘Onlar Önce Vatan Dediler’ temalı resim ve fotoğraflarla özel çalışmaların yer aldığı sergi açtı.

Rize Ali Metin Kazancı Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Seval Öztiryaki ve öğrencileri tarafından düzenlenen serginin açılışını Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş yaptı. 

Açılış kurdelesini kesen heyet sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Rize Ali Metin Kazancı Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Seval Öztiryaki, zaferlerimizin gelecek nesillerin örnek alacağı en büyük değerlerimizden biri olduğunu belirterek, “Çanakkale ruhunu, Mehmetçiğimizin yazdığı destanı Rize'de yaşatmak istedik” dedi.

“BENZERİ OLMAYAN BİR DESTAN YAZILDI”

Rize Valisi Ersin Yazıcı da, vatanın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin devamı için canını ortaya koyarak görev yapan  kahramanlarla iftihar ettiklerini belirterek, “Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek ve bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Şehitler Haftası vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!