Rize’de eski köy okulu sosyal tesise dönüştürüldü

Güncelleme Tarihi:

Rize’de eski köy okulu sosyal tesise dönüştürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 11:22

Rize’de eski köy okulu sosyal tesise dönüştürüldü

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de merkeze bağlı Taşlık Köyü’nde eski okul binası sosyal tesise dönüştürüldü. Tesiste kadınlar için çeşitli kurslar açılacak.

Sosyal tesisin açılışı için düzenlenen törene  Rize Valisi Ersin Yazıcı ile eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ve Taşlık Köyü Muhtarı Cemalettin Sak katıldı.

Sosyal sorumluluk projesi olarak bir eğitim binasının hizmete açılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Sosyal kaynaşmayı sağlamak, huzura katkıda bulunmak, kültürel canlılığı ve sosyal refahın artmasını sağlamak amacıyla eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak belde ve köylerimizin atılım yapmalarına katkıda bulunuyoruz. Sosyal tesislerin Rize'de yaygınlaşması gerekiyor” dedi. Eğitim kalitesinin arttırılmasına bu merkezlerin önemli katkısı olacağını ifade eden Yazıcı şunları söyledi:

“İnsana hizmet odaklı projelerde herkes elinden geldiği kadar yardımcı olmalı. Bu tesisi gerçekten çok beğendim. İnsanların bir araya gelebileceği, bir arada vakit geçirebileceği bir mekân olmuş. Bu şehre katkı veren, şehrin her noktasına yatırım yapan, gönlünü ve emeğini koyan herkese tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum."

Vali Yazıcı, açılış töreninin ardından köy sakinleri ile sohbet etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!