Rize’de en temiz 54 okula beyaz bayrak sertifikası verildi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de en temiz 54 okula beyaz bayrak sertifikası verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 11:12

Rize’de en temiz 54 okula beyaz bayrak sertifikası verildi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile denetlenen ve temizlik ile hijyen kurallarına uyan 54 okula, ‘Beyaz Bayrak’ sertifikası verildi.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan proje ile Rize’deki okullarda hijyen ve temizlik denetimleri başlatıldı. Denetimler sonucu 90 ve üzeri puan alanlar beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifikayla ödüllendirildi. Rize Gençlik Merkezi' nde gerçekleştirilen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ile birlikte katılan Rize Valisi Ersin Yazıcı, ödül almaya hak kazanan okul müdürlerine beyaz bayrak ve sertifikalarını verdi.

OKULLARDA SAĞLIKLI ORTAM OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR

Projedeki amacın kaliteli bir eğitimin yanı sıra öğrenciler için temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı “Çok güzel bir atmosferde, güzel bir gerekçeyle bir aradayız. Öncelikle 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 54 okulumuzu tüm kalbimle tebrik ediyorum. Beyaz Bayrak Projesi okullarımızın hijyen açısından sağlıklı, yaşanılabilir ve çocuklarımıza güzel çevre imkanları sunan bir konuma gelmeleri açısından gelinen çalışmaların bütününü ifade ediyor. Bu arada da diğer okullarımızın da beyaz bayrak alması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bir okulun başarılı olabilmesi için o okulumuzda okul-veli-öğrenci ilişkilerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın bunu başardıklarını görüyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!