Gürcü kadın sağlığına Rize'de kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Gürcü kadın sağlığına Rizede kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 12:36

- Görme yetisini kaybetme tehlikesi yaşayan Gürcistan vatandaşı hasta, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi oldu- Doç. Dr. Türkyılmaz:"Son yıllarda sağlık alanında gelişen teknolojiyle, özellikle göz alanında yurt dışından çok sayıda hasta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini tercih etmektedir"

RİZE (AA) - Görme yetisini kaybetme riskiyle Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Gürcistan uyruklu kadın, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Hastanenin Göz Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan'da yaşayan 30 yaşındaki Tsira Sebralidze'nin, gözlerindeki ağrılar üzerine ülkesinde hastaneye gittiğini belirtti.
Sebralidze'nin üç ay içerisinde tedavi olmazsa gözlerini kaybedeceği ve ameliyat için yüksek bir maliyet gerektiğini öğrendiğini anlatan Türkyılmaz, "Bunun üzerine ailesiyle tedavi olabilecekleri bir hastane aramaya başlamışlar. Yakınlarının tavsiyesi üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olmaya karar veren Sebralidze'ye yardımcı olabileceğimizi söyledik. Yaptığımız başarılı ameliyatla hastamızın gözlerinde görme kaybını engelledik. Bir gün gibi kısa sürede tedavisini olup, sağlığına kavuştu" dedi.
Doç. Dr. Türkyılmaz, hastanın iki gözünde de sıkıntı olduğunu ifade ederek, Gürcistan'dan gidip gelme durumunu göz önüne alarak rutin dışına çıktıklarını ve iki gözünü de aynı seansta tedavi ettiklerini, başarılı operasyonla ameliyatı sonlandırdıklarını söyledi.
Son yıllarda sağlık alanında gelişen teknolojiyle özellikle göz alanında yurt dışından çok sayıda hastanın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini tercih ettiğini dile getiren Kemal Türkyılmaz, Rize'ye yakın olması nedeniyle Gürcistan'ın ilk sırada yer aldığını, bunun dışında Ukrayna, Azerbaycan ve İran gibi ülkelerden de hasta geldiğini belirtti.
Türkyılmaz, özellikle son bir yılda yurt dışından çok sayıda hasta geldiğini ifade ederek, "Bu artışların en büyük sebebi, yaptığımız ameliyatların başarısıdır. Bu anlamda hem ilimize hem de ülkemize faydası olan sağlık turizmini gerçekleştirmiş oluyoruz. Her geçen gün daha da iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Tsira Sebralidze'nin teyzesi Sevi Tsetshladze ise bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Rize'ye geldiklerini kaydederek, "Buraya geldiğimiz için çok memnunuz. Çok duacıyız. Gürcistan'da ameliyat için çok yüksek ücret istediler. Biz burada hem daha ucuza hem de daha güzel şartlarda ameliyat olduk. Doktorumuza, bu imkanı sağlayanlara ve hastaneye adı verilen Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!