GastroRize günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

GastroRize günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2021 15:06

GastroRize günleri başladı

Haberin Devamı

Emirhan PEHLİVAN/RİZE (DHA) - RİZE’de 'GastroRize Günleri' başladı. Gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturan etkinliğin ilk gününde katılımcılara çayın üretim aşamaları anlatılarak çay çeşitleri tatdırıldı.

Doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ile de eşsiz bir kültüre sahip olan Rize'yi tüm dünyaya tanıtacak GastroRize günleri başladı. Gastronominin duayen isimleri Rize’de buluşturan etkinliğin ilk gününde katılımcılara çayın üretim aşamaları anlatıldı.  Sahrap Soysal, Elif Korkmazel gibi yemek ustalarının yanı sıra ünlü otel ve restoran şeflerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik gruba değişik çay çeşitlerinin tadımı da yaptırıldı. Tulumla karşılanan ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekerek çayın aşamalarını öğrenmeye çalıştı.3 Temmuz’a kadar devam edecek etkinlikte lokal lezzetlerin ve gastronomi şölenlerinin yanı sıra Rize’nin biyo-çeşitliliği, çayı ve tarımı, yerel pazarları, tarihi Rize evleri ve lokal dokusu muhafaza edilen Rize mimarisi, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı faaliyetleri de yer alıyor.

‘GASTRORİZE’NİN TURİZME KATKISI OLACAK’

Rize’nin Türkiye’ye kattığı hem kültürel hem ekonomik değeri daha da ileri taşımak adına bu yıl ilk defa GastroRize Günleri’nin gerçekleştirilmekte oluğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, gelecek yıllarda etkinliğin kapsamının genişletilerek uluslararası bir festival haline getirilmesinin amaçlandığını belirtti. Metin "Oldukça zengin olan yerel damak kültürümüzün gerek tadıyla gerekse sunumuyla dünya gastronomisi açısından büyük öneme sahip olduğu kanaatindeyiz.  Biliyoruz ki; bundan sonraki süreçte hepinizin desteği ile şehrimizi tüm dünyadan daha fazla insanla buluşturacağız, turistik ve ekonomik değerini daha üst seviyelere taşıyacağız. Özellikle Karadeniz ülkelerinden Rize'ye turizm akışının sağlanmasında GastroRize'nin büyük katkısı olacağını düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!