Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı, hayatı değişti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı, hayatı değişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 16:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı, hayatı değişti

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - RİZE’de oturan 18 yaşındaki Mustafa Semiz, dünyada nadir görülen ve tıpta 'Segawa-Distoni Sendorumu' olarak adlandırılan vücut organlarının kasılması hastalığına yakalandı. Talihsiz Mustafa, geçirdiği 14 ameliyata rağmen tıpta çaresi bulunmayan hastalığı için ulaştığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gittiği Ankara’da uygulanan tedavi ile sağlığına kavuşmaya başladı.

Hamzabey Mahallesi’nde oturan Ayten ve Ali Kemal Semiz’in tek çocuğu Mustafa, 6 yıl önce mide ağrısı şikayeti ile Trabzon’da bir hastaneye gitti. Mide kasılması ile ameliyata alınan ve o tarihten sonra rahatsızlıkları artan Mustafa’ya dünyada nadir görülen ve tıpta 'Segawa-Distoni Sendorumu' olarak adlandırılan vücut organlarının kasılma hastalığı teşhisi konuldu. 14 kez ameliyat edilen ancak, hastalığına çare bulunmayan talihsiz genç evde yaşamını sürdürüyor. Kasılma nöbetleri geçiren ve sürekli hastaneye götürülen Mustafa tedavi uygulanamadığı için evine geri dönmek zorunda kalıyor. 

Rize’de 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Mustafa Semiz, tedavi için Ankara’ya gönderildi. Erdoğan’ın yakından ilgilendiği Semiz uygulanan tedavi ile yürümeye ve eski sağlığına kavuşmaya başladı. Semiz, kendisine ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!