Çaykur organik çay tarım havzalarını genişletiyor

Güncelleme Tarihi:

Çaykur organik çay tarım havzalarını genişletiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 12:44

Çaykur organik çay tarım havzalarını genişletiyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE'nin Fındıklı İlçesi Çağlayan Vadisi'nde, Çaykur ve Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile organik çay tarımı için çalışma başlatıldı.   

Fındıklı ilçesi Çağlayan Vadisi'nde Çaykur'un öncülüğünde Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülen Organik Tarım Projesi'ni yerinde inceleyen Fındıklı Kaymakam'ı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Yeditepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ferhat İlci'den bilgiler aldı.

Bölgede başlatılan organik tarıma geçiş projesinde en büyük sorunlardan birinin organik çayda kullanılacak gübre olduğunu ifade eden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Bu amaçla teşekkülümüz ile Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü arasında 2014 yılında bir protokol imzaladık. İmzalanan protokol ile 2015 yılı boyunca Çayeli ilçesi Senoz Vadisi Yeşiltepe köyünde deneme çalışmaları yürütüldü. 2015 yılında yürütülen organik gübre deneme çalışmaları mühendislerimiz denetiminde Yeditepe Üniversitesi ekipleri tarafından yapıldı. Bu çalışmada, farklı rakım ve yönlerdeki çay bahçelerinde yüzde 20 ila 70 arasında verim artışları görüldü. Uygulamanın tüm organik sahalardaki sonuçlarını görüp emin olmak için imzalanan ek protokol ile aynı kapsamda 2016 yılında da çalışmalara devam etme kararı aldık" dedi.

Yeditepe Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında belirlenen usullerle gönüllü olarak organik tarım uygulaması yapan üreticilerin organik gübreleri, Yeditepe Sağlık A. Ş tarafından ücretsiz sağlanıyor. 

FOTOĞRFALI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!