ÇAYKUR ile RTEÜ arasında İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

ÇAYKUR ile RTEÜ arasında İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 12:08

ÇAYKUR ile RTEÜ arasında İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - ÇAYKUR ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) arasında işbirliği, bilgi transferi ve ‘Üniversite-Sanayi Etkileşimli’ projeler geliştirme çalışmaları yapılmasını kapsayan İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı.

RTEÜ Rektörlüğü'nde gerçekleşen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis katıldı. Çaykur’un Türkiye’de çayı yöneten, idare eden milli bir marka olduğunu belirten RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize’de kurulu bir üniversite olarak öncelikli araştırma konularının çay olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Öğretim görevlilerinden bu konuda gelecek her araştırmaya destek vereceğiz. Bu ilde kurulu bir üniversite olarak çay bizim için en önemli araştırma konularından biridir. Hocalarımıza öncelikli araştırma konularının çay olması gerektiğini söylüyoruz, bu konuda getirdikleri her çalışmaya destek veriyoruz. Bu şehrin üniversitesinin bu şehrin temel ürününü araştırmaması, ondan uzak durması düşünülemez. Daha önce de Çaykur’la birlikte projelerimiz oldu. Ancak bu protokolle artık bu işi resmi formata dönüştürmüş olduk.”

“ÜNİVERSİTENİN ŞEHRE KATKISI ÇOK BÜYÜK”

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’da, Cumhurbaşkanının adını taşıyan üniversitenin güzel işler yaptığını belirterek, “Üniversitelerin sosyal ve kültürel yönleri elbette çok daha ağırlıkta ama ekonomik olarak da bulundukları şehre verdiği katkıyı diğer kurumların vermesi mümkün değil. Belki şehrimiz henüz bunun farkında değil ama üniversitemiz 20 bin öğrencisi ile bu şehre ekonomik olarak da çok büyük katkı veriyor. Üniversitesinin birinci derecede çayla ilgilenerek dünyada çayı bilen en iyi üniversite olmasını arzularız. Rize çayla anılan bir şehir. Çayın adı, Rize Çayı. İnşallah üniversitemiz birinci derecede çayla ilgilenecek. Çayla ilgili, çayın gelişimi ve geleceğine yönelik yapılacak olan her türlü her türlü çalışmada üniversiteyle iç içe birlikte olmamız, üniversitemizin de çayı dünyada en iyi bilen üniversite konumuna gelmesi arzusundayız. Bu protokol bu yolda atılmış yeni bir adımdır. Bu protokol çerçevesinde birbirimize destek olacağız, çayımıza ve bölgemize ve tabii ki ülkemize önemli katkılar vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Çaykur arasında işbirliği, bilgi transferi ve ‘Üniversite-Sanayi Etkileşimli’ projeler geliştirme çalışmaları yapılması kapsayan İşbirliği Çerçeve Protokolü imzalandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!