Tarımsal proje dolandırıcılarına karşı uyarı

Güncelleme Tarihi:

Tarımsal proje dolandırıcılarına karşı uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 11:38

Tarımsal proje dolandırıcılarına karşı uyarı

Haberin Devamı

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yatırımcıları proje dolandırıcılarına karşı uyardı.
Müdür Sağlam, son zamanlarda bazı medya kuruluşlarının yayınlarında, art niyetli kişi ve işletmelerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) adını kullanılarak hibe desteği vaadiyle para talep ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Tarımsal hibe desteklerinin baÅŸvuru mercileri illerde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Ä°l Koordinatörlükleri, diÄŸer tarımsal hibe desteklerine yönelik baÅŸvuru mercileri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ä°l ve Ä°lçe Müdürlükleridir. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmeler 'ücretsiz' yapılmaktadır. Gerekli tüm dokümanlar için herhangi bir ücret talep edilmemektedir."Â
Tarımsal hibelerden faydalanmak isteyen proje sahibi vatandaşların mağduriyet yaşamaması için öncelikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlükleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinden bilgi almalarını isteyen Sağlam, şöyle devam etti:
"Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin herhangi bir maddi ödeme yapmadan ve zaman kaybetmeden bulunduğu yerin İl, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden bu kişiler hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Alınan bilgiler doğrultusunda eğer dolandırıcı olabilecekleri şüphesi var ise güvenlik birimlerini ve adli mercileri bilgilendirmeleri gerekli. Bu tür dolandırıcılara karşı tarımsal yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum."

Ä°brahim EMÃœL/OSMANÄ°YE, (DHA)

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!