Osmaniye'den 45 yetim çocuk Çanakkale'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyeden 45 yetim çocuk Çanakkaleyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 13:16

Osmaniye'den 45 yetim çocuk Çanakkale'yi gezdi

Haberin Devamı

 


OSMANİYE'de İHH Derneği tarafından, 'Hayatı Yetimle Paylaş' projesi kapsamında 23 aileden 45 yetim çocuk Çanakkale'yi gezdirildi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Hayatı Yetimle Paylaş' projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisinin ana teması Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü' oldu.
Proje koordinatörü Serhat Bulut, "Geçen yıl projemiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanmıştı. Proje kapsamında yetim çocuklarımızın Çanakkale'yi gezip görerek geçmiş ile bugün arasında bir bağ kurmalarını hedefledik" dedi.
Proje için bir araç tahsis edildiğini kaydeden Bulut, "Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanımız Kadir Kara, bize bir araç daha tahsis etti. Böylece iki araçla Konya, Bursa ve Çanakkale gezimizi gerçekleştirmiş oldu. Çanakkale, tarihimiz açısından önemli bir yere sahip. Atalarımızın yurdumuzu nerede, nasıl ve hangi şartlarda savunduklarını görme fırsatı yakalayan çocuklarımız bu geziden etkilendiler. Zaten projemiz içerisinde Tarih ve kültür bilincinin oluşmasına yönelik dersler veriliyor. Bu haftada konumuz Çanakkale Deniz Zaferiydi. Çocuklarımız hem Çanakkale hakkında bilgi sahibi oldular hem de öğrendiklerini yerinde görme fırsatı yakalamış oldular."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE(BK)(2.5.2016 (FOTOĞRAFLI)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!