Osmaniye'de 'Engelliler Haftası' etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede Engelliler Haftası etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 11:53

Osmaniye'de 'Engelliler Haftası' etkinlikleri

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Engelliler Platformu ve Türk Anneler Derneği'nin katkılarıyla 'Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, konferans verildi, engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı ve Yılın Engelli Annesi’ne plaket takdim edildi.
Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen programda konuşan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, "Çıkartılan yasa ve yönetmeliklerle engelliler daha önce alamadıkları bir çok hakları almış ve toplumsal yaşama katılmaya başlamıştır. Ancak birçok sorun hala devam etmektedir. Bu sorunların bir kısmı yasaların uygulanmasındaki sıkıntılar iken, bir kısmı toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda birçok yasa ve yönetmelik çıkmasına rağmen, yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasındaki çifte standartlar devam etmektedir" dedi.
Konuşmanın ardından Engelliler Haftası etkinliklerine destek verenlere plaket takdim edildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen konferansta ise Engelli Şair-Yazar Alper demir tarafından “Başarı Sensin” konulu, Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul tarafından “Engelli Çocuklarda Cinsel İstismar” konulu sunum yapıldı. Haydar Aktürk, her iki konuğa da katkılarından dolayı plaket takdim etti. Etkinliğin sonunda ise Yılın Engelli Annesi seçilen Meliha Hikmet'e plaketi verilirken, 12 engelliye de tekerlekli sandalye hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!