Osmaniye'de 326 öğrenciye bisiklet

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 326 öğrenciye bisiklet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 11:55

Osmaniye'de 326 öğrenciye bisiklet

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı'nın 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Osmaniye'de 216 ortaokul ve 110 ilkokul öğrencisine bisiklet dağıtıldı. 7 Ocak Şehir Stadyumu'ndaki dağıtım törenine Vali Kerem Al da katıldı.
Organizasyon hakkında bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Türkiye'de en önemli halk sağlığı problemi haline gelen hareketsiz yaşam konusunda halkın dikkatini çekmek ve çocukluk çağı obezitesinin önüne geçmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması' protokolü imzaladıklarını söyledi. Müdür Sarı, protokol kapsamında derslerinde başarı gösteren 216 ortaokul ve 110 ilkokul öğrencisine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bisiklet armağan edildiğini  kaydetti.
Açılış konuşmasının ardından ilk 10 bisiklet Vali Kerem Al tarafından öğrencilere verildi.  Vali Al, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutladı. Vali Al'a teşekkür eden çocuklar ise bisikletleriyle stadyumda tur attı.
Törene; Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin ile Osmaniye Bisiklet Derneği (OBİS) üyeleri de katıldı. OBİS üyeleri tören sonrasında bisiklet turu düzenledi ve vatandaşlara güvenli bisiklet sürüşü hakkında bilgi verdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.04.2016 (FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!