Vali Yılmaz’dan, öğrenci ve velilere koronavirüs tedbirleri konulu mektup

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz’dan, öğrenci ve velilere koronavirüs tedbirleri konulu mektup
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2021 12:44

Vali Yılmaz’dan, öğrenci ve velilere koronavirüs tedbirleri konulu mektup

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, ziyaret ettiği Saimbey Ortaokulu öğrencilerini koronavirüs sürecinde alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirdi. Vali Yılmaz, bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında yazdığı mektupları öğrencilere dağıttı. Mektupların, kentte eğitim-öğretim gören 135 bin öğrenciye gönderildiği kaydedildi.
Vali Erdinç Yılmaz, Saimbey Ortaokulu'nu ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Vali Yılmaz, koronavirüs tedbirlerini anlattı. Vali Yılmaz, Osmaniye'nin koronavirüsle mücadelede etkin bir kent olduğunu vurguladı. Kentin çok yüksek riskli iller arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu tablodan çıkabilmemiz için hep beraber mücadele etmemiz lazım. Denetimlerimiz sırasında vatandaşlarımızın büyük oranda tedbirlere uyduğunu görüyorum ama az sayıda da olsa kurallara uymayanlar, maske takmayanlar var ve ne yazık ki kurallara uymayanlar virüsü yaymaya yetiyor. Bu anlamda, siz öğrencilerimizin kurallara uymaları da çok önemlidir. Çünkü 20 yaş altındaki kişiler belirti vermeyip taşıyıcı olabiliyor, başkalarına bulaştırabiliyor ve maalesef yaşlı insanların ve kronik hastalığı olanların hastalanmasına hatta ölümüne sebep olabiliyorlar. İlimizdeki bu durum böyle devam ettiği sürece okullarımızı tamamen açamıyoruz, bazı arkadaşlarınız okula devam edemiyorlar, uzaktan eğitim alıyorlar. Restoran ve kafe sahipleri geçim kaynakları olan işyerlerini açamıyorlar.”
Vali Yılmaz konuşmasının devamında öğrencilere yazdığı mektuptan da söz ederek, “Sizlere verdiğimiz mektubu okuyun ve ailelerinizin de mutlaka okumalarını sağlayın lütfen. Ayrıca sizlerden bir konuda daha destek istiyorum. Bildiğiniz gibi aileler arasında ziyaretler, taziye ziyaretleri, komşu akraba ziyaretleri nedeniyle bir araya gelmeler oluyor ve içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bu durum bulaşmaya neden oluyor. Bu nedenle bu ziyaretlerin bir süre ertelenmesi gerekiyor. Sizlerden anne ve babalarınızı misafir kabul etmemeleri ve ziyaretlere gitmemeleri konusunda da uyarmanızı istiyorum. Sizlerin bu mücadelede desteğiniz çok önemli. Ben sizlere güveniyorum. Bu mücadeleyi ancak sizlerle kazanabiliriz” dedi. 
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, konuşmasının ardından mektupları öğrencilere verdi. Öğrenciler Vali Yılmaz’a kendilerini ziyaret ettiği için teşekkür etti.
Vali Erdinç Yılmaz, mektupların ildeki 135 bin öğrenciye gönderildiğini ve mektubun dolayısıyla da yaklaşık 360 bin veliye ulaşacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!