Vali Yılmaz: Vaka düşüşünü hızlandırmazsak, sıkıntılı süreç devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz: Vaka düşüşünü hızlandırmazsak, sıkıntılı süreç devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 12:15

Vali Yılmaz: Vaka düşüşünü hızlandırmazsak, sıkıntılı süreç devam edecek

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, kentteki vaka sayısının düşüşe geçtiğini belirterek, “Eğer bu vaka düşüşünü hızlandırmazsak, maalesef bu sıkıntılı süreç devam edecek. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmamızın tek yolu ve tek çaresi hep beraber kurallara uymaktan geçiyor” dedi.
Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı önünden başlayıp Dr. Ahmet Alkan Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere, Vali Erdinç Yılmaz'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombuş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Erdinç Yılmaz, vaka artış hızının düşmesi ve tamamen virüsten kurtulunması için herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uymalarını istedi.
‘KURALLARA UYULMASINI ISRARLA TALEP EDİYORUZ’
Koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerin en sık yapıldığı illerin başında Osmaniye'nin yer aldığını kaydeden Vali Yılmaz, kurallara uyulmadığı sürece bu sıkıntılı sürecin devam edeceğini ifade etti. Denetimlerin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Vali Yılmaz, “Bugün de yine denetimlerimizden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Kurallara uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini ısrarla talep ediyoruz. Bilindiği üzere ilimiz geçen hafta vaka sıralamasında en yüksek çıkan illerden biriydi. Tablo ilimiz açısından gerçekten üzücü, hepimizi çok üzdü. Bir haftadır mücadelemizi daha ciddi bir şekilde artırarak devam ettiriyoruz. Dönüşe geçti, inşallah önümüzdeki günlerde bu inişi hızlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz ama şunu biliyoruz ki bunu ancak hep birlikte başarabiliriz” diye konuştu.
'KURTULMANIN TEK ÇARESİ KURALLARA UYMAK'
Osmaniyeliler'den koronavirüs tedbirlerine yönelik kurallara azami gayret göstermelerini isteyen Vali Yılmaz şunları söyledi:
“Bu kurallara mutlaka uymamızın çok önemli olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. İnşallah bu aşağı yöndeki inişimizi hızlandırarak devam ettirirsek önümüzdeki süreçte tedbirlerin kaldırılması anlamında da daha rahat edebileceğiz. Eğer bu vaka düşüşünü hızlandırmazsak, gerçekleştiremezsek maalesef bu sıkıntılı süreç devam edecek. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmamızın tek yolu tek çaresi hep beraber kurallara uymaktan geçiyor.” 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!