Spor tesisleri açıldı, çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Spor tesisleri açıldı, çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2020 15:21

Spor tesisleri açıldı, çalışmalar başladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -  OSMANİYE'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan spor tesisleri, normalleşme süreci çerçevesinde yeniden kapılarını açtı.Türkiye'de koronavirüs sürecinde, mart ayında spor tesisleri kapatılırken, bu süreçte tesislerde çalışamayan sporcular evlerinde yaptıkları antrenmanlarla çalışmalarını gerçekleştirdi. Normalleşme süreciyle birlikte alınan yeni kararla Osmaniye İl ve ilçelerinde de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor tesislerinde çalışmalar başladı.
Bu kapsamda, 18 yaş altı olan sporcuların İçişleri Bakanlığı tarafından veli gözetiminde spor yapacakları, 18 yaş üstü sporcularında her hangi kısıtlama olmaksızın tesisleri kullanabileceği ifade edildi. Temas gerektirmeyen branşlarda başlatılan çalışmalar antrenörler eşliğinde yapılırken koronavirüse karşı da önlemler alındığı belirtildi.
Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, salgın dolayısıyla tesislerin mart ayında kapatıldığını belirterek, "3 aydır tesislerimiz kapalıydı. Bu süreçte sporcularımız da evlerindeydi. Ancak biz evde kalan sporcularımız spordan mahrum kalmasınlar diye online etkinlikler düzenledik. Yarışmalar gerçekleştirdik. Bu yarışmalarda derece elde edenlere antrenörlerimiz kupa ve hediyelerini evlerinde teslim etti. Bu ay itibariyle de bize Bakanlığımızdan yazı geldi. Bu yazı kapsamında tesislerimizi yeniden açtık. Fiziksel temas gerektirmeyen spor branşlarında faaliyetlerimiz başladı" dedi.
18 yaş altı milli sporculara daha önce alınan kararla izin verildiğini anımsatan Loğoğlu, "Şuanda diğer sporcularımız da Bakanlık tarafından veli gözetiminde tesislerimizde antrenörlerimiz eşliğinde çalışıyorlar. 18 yaş üstü sporcularımızda zaten her hangi bir kısıtlama yok" diye konuştu.
Tesislerde koronavirüse karşı önlemleri çok sıkı tuttuklarını belirten Loğoğlu şöyle dedi: "Tesislerimiz tamamen dezenfekte edildi. Kapı girişlerine de el dezenfektanı ve ateş ölçerler koyuldu. Her gün de düzenli olarak ilaçlama yapılıyor. Her türlü tedbir alınıyor. Havalandırmalarımızı yapıyoruz. Genel olarak açık alandaki tesislerimizde çalışmalar gerçekleştiriyoruz"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!