Osmaniye'de 'sportif yetenek taraması'

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede sportif yetenek taraması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2021 14:26

Osmaniye'de 'sportif yetenek taraması'

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında öğrencilerin yetenek testleri devam ediyor.
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, 2017-2018 eğitim öğretim yılında kentte çeşitli branşlarda seçilen öğrencilerin son testleri Osmaniye Tosyalı Spor Salonu’nda koronavirüs tedbirleri alınarak yapıldı. 
Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Arif Özsarı, amaçlarının sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak olduğunu belirtti. Özsarı, 30 öğrencinin boy, kilo, kulaç uzunluğu, denge ve reaksiyon testine tabi tutulduğunu, hafta boyunca 100 öğrenciye tarama yapılacağını söyledi.
Sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Özsarı, bu projeyle okullarda sportif yetenek taraması yapılarak, yetenek taraması sonucunda yetenekli gençlerin spora yönlendirileceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!