Korkut Ata Üniversitesi'nde BESYO özel yetenek sınavı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Korkut Ata Üniversitesinde BESYO özel yetenek sınavı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2021 14:14

Korkut Ata Üniversitesi'nde BESYO özel yetenek sınavı yapıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) özel yetenek sınavı yapıldı. Başvuruda bulunan yaklaşık 300 aday, çeşitli istasyonlardan oluşan koordinasyon sınavına tabi tutuldu.
OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, sınavın yapıldığı spor salonuna giderek, sınav komisyonunda görevli Öğretim Üyeleri ve aday öğrencilerle sohbet etti.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı hakkında bilgiler veren OKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, sınava yaklaşık 300 adayın müracaat ettiğini kaydetti. Hazar, "Bölümümüzde kadın, erkek, milli kontenjanı, engelli kontenjanı ile şehit ve gazi yakını kontenjanları bulunmaktadır. Bu kontenjanlarda sınava giren adaylar arasından sınavda başarı gösteren 40 öğrenci kayıt olma hakkı elde edecek. Covid-19 pandemisinden dolayı da adaylar gruplar halinde HES kodları kontrol edilerek sınava alındı. Ayrıca sınav komisyonumuz tarafından adaylara maske, su ve dezenfektan imkânı sağlandı” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!