İŞKUR İş Kulüpleri'nden, iş arayanlara destek

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR İş Kulüplerinden, iş arayanlara destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 13:42

İŞKUR İş Kulüpleri'nden, iş arayanlara destek

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İş Kulüpleri faaliyetleriyle istihdama girişte dezavantajlı sayılan kesimlere iş arama sürecinde ihtiyaç duyulan yöntem ve teknikler anlatılarak onların istihdama kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İş Kulüpleri eğitiminden; engelliler, eski hükümlüler, kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren grupların faydalanabildiğini belirtti. Altunkaynak, “İŞKUR, bu kişilere iş kulüpleri eğitimleri yoluyla iş arama sürecinde motivasyonlarını artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefliyor. İş ve meslek danışmanları tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, o işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği gibi bilgiler veriliyor. Bu bilgilerin yanı sıra iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği, işe kabul edilmek için küçük ama önemli detaylar da anlatılan diğer konular arasında yer alıyor” diye konuştu. 
İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; İş Kulübü eğitimlerinin 6-15 kişilik gruplarla 2-5 gün arası sürdüğünü belirterek söz konusu eğitimlerin yüz yüze ya da çevrimiçi yapıldığını söyledi. Ahmet Altunkaynak, İş Kulübü programını tamamlayıp işe giren eski katılımcılar ile özel firmaların insan kaynakları uzmanlarının İş Kulübü eğitimlerine katılarak tecrübelerini paylaştıklarını da sözlerine ekleyerek tecrübe paylaşımlarının iş arama sürecinde iş arayanlara rehberlik edeceğini dile getirdi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!