Girişimci çiftçi kadınlara sertifika

Güncelleme Tarihi:

Girişimci çiftçi kadınlara sertifika
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 12:28

Girişimci çiftçi kadınlara sertifika

Haberin Devamı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Projesi kapsamında Osmaniye'de girişimcilik eğitimi alan 91 kadın çiftçiye törenle sertifikaları verildi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'ndaki törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, kurumların il müdürleri ve kadın girişimciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını girişimci kadınlar adına Elif Sönmez yaptı. Sönmez, bu eğitim ile güven duygularının arttığını belirterek "Kadınların köylerde de bir şeyler yapabileceğini, üretimin sadece buğday, arpa ve hayvancılıktan ibaret olmadığını, başka illerde insanların neler yaptığını gördük, küçük arazilerden nasıl para kazanılacağını öğrendik, içimizdeki potansiyeli fark ettik" dedi. 
'Kadın' konulu kısa film gösteriminin ardından konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında 27 Mart - 14 Nisan 2017 tarihleri arasında, 4 grup halinde 5'er gün süre ile düzenlenen kurslara 91 kadın çiftçinin katıldığını kaydetti. Bunlar arasından 80 girişimcinin proje hazırladığını açıklayan Müdür Sağlam, ilk üç dereceye giren projenin 16 ilin yarışacağı proje yarışmasında Osmaniye'yi temsil edeceğini söyledi.
Konuşmalarının ardından projeleri değerlendirilen ve ödül almaya hak kazanan kadın çiftçilere sertifikaları verildi. 

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!