Fenilketonüri hastalarına özel gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

Fenilketonüri hastalarına özel gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 10:41

Fenilketonüri hastalarına özel gıda yardımı

Haberin Devamı

İbahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -  OSMANİYE Belediyesi, il genelinde bulunan fenilketonüri hastalarına düşük proteinli glutensiz gıda yardımı yaptı.

Yürütülen çalışmalar sonucu fenilketonüri teşhisi konulan 30 hastaya Osmaniye Belediyesi tarafından düşük proteinli glutensiz gıda kolisi verildi. Her ay 30 adet olmak üzere bir yıl içerisinde toplam 360 adet düşük proteinli glütensiz gıda kolisi hazırlanarak düzenli olarak Osmaniye Belediyesi tarafından dağıtılacağı kaydedildi. Fenilketonüri Hastaları Osmaniye Gönüllü Temsilcisi Sariye Talmaç, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti.
Fenilketonüri hastalığı bulunan çocukların ve ailelerin her zaman yanlarında olduğunu belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, "Her ailemizin imkânı bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını ve onların özel yiyeceklerini karşılamakta yeterli güce sahip olamıyor. Biz yerel yönetim olarak sizlere bu destekleri imanımız ve inancımızın gereği adına, kardeşlik hukukumuz adına sizlerin her aşamada elinden tutmak, yaşama daha güvenle bakmanızı ve çocuklarımızın gülerek bakmasını sağlayabilmek açısından her şeyi yapmak zorundayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!