Düziçi'ne katı atık transfer tesisi

Güncelleme Tarihi:

Düziçine katı atık transfer tesisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 15:13

Düziçi'ne katı atık transfer tesisi

Haberin Devamı

OSMANİYE Katık Atık Bertaraf ve Alt Yapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği encümen toplantısı Düziçi’nde yapıldı. Düziçi Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantının ardından ilçede kurulacak katı atık ara transfer istasyonunun temeli atıldı.
Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara’nın başkanlığında yapılan encümen toplantısına Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal ile Düziçi Belediyesi encümen üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Kara, Osmaniye ilinin tamamında üretülen evsel ve tıbbi atıkları bertaraf edecek bir tesisin hizmete girdiği söylei. Kara, Düziçi’ne yapılacak ara transfer istasyonunun da önemli bir işlevi yerine getireceğini kaydetti.
50 YILLIK SORUNDAN KURTULDUK
Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise Düziçi’nin, 50 yıllık bir sorundan kurtulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Düziçi’nde toplanan çöpler artık buradan Osmaniye’ye nakledilecek. Gelişen ve güzelleşen Düziçi’ne yakışmayan bu çöplükten kurtulmanın heyecanını yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibeleriyle, milletvekillerimizin destekleriyle Osmaniye’ye yaraşır şekilde hep birlikte bir tesis çıkardık. Temelini attığımız Katı Atık Tesisi Ara Transfer İstasyonumuz iki ay gibi kısa bir sürede hizmete geçmiş olacak."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
İE (EŞ)(27.04.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!