Düziçi'nde 24 genç çiftçiye büyükbaş hayvan dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Düziçinde 24 genç çiftçiye büyükbaş hayvan dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 15:44

Düziçi'nde 24 genç çiftçiye büyükbaş hayvan dağıtıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesinde, Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında, 24 genç çiftçiye 144 büyükbaş hayvan dağıtıldı.
Hayvan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Tolukan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi ve çiftçiler katıldı.
İlçe Tarım Müdürü Çerçi, 2017 yılında toplam 438 çiftçinin Genç Çiftçi Hibe Programına başvuru yaptığını ve 41 çiftçinin genç çiftçi hibe projeleri kapsamında hibe almaya hak kazandığını söyledi. Çerçi, büyükbaş hayvan alacak olan 24 çiftçiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından gönderilen 144 adet büyükbaş hayvanın hibe olarak dağıtımının yapıldığını ifade etti.
İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2017 yılında genç çiftçi hibe programı kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilerin yüzde 25'nin Düziçi ilçesinden olduğunu, bu durumun çiftçilerin projeye ilgilerinin yoğun olmasından ve istekli olmalarından kaynaklandığını belirtti. Sağlam, ayrıca çiftçilerin il ve ilçe müdürlüğünün açmış olduğu kurslara katılmalarının kendileri için artı puan olacağından mutlaka katılım sağlamaları gerektiğini ifade ederek, Genç çiftçi projesinin 2018 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi.
İlçe Kaymakamı Mustafa Koç da projenin ilçede hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacağını ve çiftçilere iyi bir gelir kaynağı olacağını belirterek, hibe almaya hak kazanan Düziçili çiftçileri il genelinde yüksek oranda olmasının İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün İşkur ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile yapmış olduğu eğitimler sayesinde olduğunu belirtti.

DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!