Çocuk Evleri Sitesinde münazara yarışması

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Evleri Sitesinde münazara yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 11:26

Çocuk Evleri Sitesinde münazara yarışması

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yüksel Özden Çocuk Evleri Sitesi'nde, 1. Münazara Yarışması yapıldı.
Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyeleri gözetiminde başlayan Münazara Yarışması tek oturum halinde gerçekleşti. Adı geçen Yuva ve Çocuk Evi Koordinasyon Merkezinde kalan ve bakanlığın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocuklar 'İnternetin Çocuk Eğitimine ve Gelişimine Etkisi' ana konusu altında 'Eğitim Sürecinde İnternet Kullanılmalı mı? yoksa kullanılmamalı mı?' üzerine fikirlerini ifade ettiler. Jüri üyeleri tarafından belirlenen dört öğrenci Mersin'de yapılacak olan münazara yarışmasına gitmeye hak kazandı.
Münazara yarışmasının ardından sertifika töreni düzenlendi. Yüksel Özden Çocuk Evleri Sitesi toplantı salonunda düzenlenen katılım belge törenine, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Burhan Torun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Tekdemir, kuruluş müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Katılım belgelerini ve hediyeleri öğrencilere protokol üyeleri verdi.
Müdür Hamit Coşkun, münazara yarışmasına katılan öğrencilerin, kendilerini ifade etmelerinde, ümitlerini, derslerini özelikle yarın yetiştiklerinde toplum içerisine girdiklerinde, toplumda kendi ayakları üzerinde durabilecek bireyler halin gelebilmeleri için gerekli şartları oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Yarışmayı düzenlemekteki amaçları hakkında da bilgi veren Coşkun, "Bakanlığımızın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek, kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistikî bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmelerine ortam hazırlamaktır" dedi. Program Yüksel Özden Çocuk Evleri Sitesi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!