Çilek ve mantar kursiyerlerine sertifika

Güncelleme Tarihi:

Çilek ve mantar kursiyerlerine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 12:06

Çilek ve mantar kursiyerlerine sertifika

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde, çilek ve mantar yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 47 kursiyere sertifikaları verildi. Düziçi Fen Lisesi Sinema Salonu'ndaki programda ayrıca 30 bin TL hibeli Genç Çiftçi Projesi tanıtımı yapıldı.
Toplantıya Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Düziçi Belediye Başkan Vekili Ali Kaçıra, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Örel, bürokratlar ile genç çiftçiler katıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Fevzi Soner Çerçi, verilen destekler konusunda şunları söyledi: "Bakanlığımız tarafından ekonomik yatırımlar, sulama sistemleri ve alet ekipman hibe projelerinden sonra Kırsal Kalkınma Desteklerine bir yenisi daha eklenerek Genç Çiftçi Projelerine de hibe desteği uygulanmaya başlanmıştır. Bunca zaman kırsalda yaşayan insanlarımız hep sanayiye destek verildiğinden kırsalda da yatırım yapıldığında desteklenmesi gerektiğinden yakınıyordu. İşte bu proje ile köyünde üretim yapacak genç çiftçiye de destek verilmesi gündeme gelmiştir."
Törende sertifikaların verilmesinin ardından Genç Çiftçi Projesi İl Sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Murat Karalar tarafından 'Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesi' tanıtıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
İE (EŞ) 23.04.2016 (FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!