Ceyhan Havzası kirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan Havzası kirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 16:20

Ceyhan Havzası kirleniyor

Haberin Devamı

OSMANİYE Valisi Kerem Al, Ceyhan Havzası'nda su ve toprak kirliliği yaşandığını söyledi.
Ceyhan Havzası yönetim heyeti toplantısı Osmaniye'de yapıldı. Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda Ceyhan Havzası Koordinatör Valisi Kerem Al başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve Ceyhan Havzası yönetim heyeti üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kerem Al, tarih boyunca tüm medeniyetlerin su havzalarında şekillendiğini ve çağımızda da suyun aynı öneme sahip olduğunu söyledi. Vali Al, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki çağımızda su havzaları iyi korunamıyor, su kalitesi düşüyor, bazı nehirlerimiz katı atık taşıma kanalları haline geliyor. Sudaki bu kirlenme sağlık anlamında hayatımızı oldukça etkileyen bir unsur. Bu havzalardan bir tanesi de Ceyhan Havzamız. Belki 20 - 30 yıl öncesine kadar fazla sorun yoktu ama bugün numuneler alındığında olumsuz yüksek değerlerle karşılaşıyoruz. Sular daha çok tarım ilaçları ve sanayi nedeniyle kirleniyor."

Toplantıda Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Başmühendisi Ayşe Aydın bilgilendirme sunumunu yaptı. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden Uzman Yardımcısı Onur Altun "Türkiye’de İçme Suyu Kaynaklarının Korunmasına Yönelik Özel Hüküm Çalışmaları' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca Ceyhan Havzası'nda yer alan Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantılarında ele alınan konular değerlendirildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(06.04.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!