8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:24

- Adana, Osmaniye ve Mersin'de çeşitli etkinlikler düzenlendi- Şarkıcı Aydın Aydın, Mersin'deki tarlalarda çalışan kadınları ziyaret ederek, mini konser verdi

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adana, Osmaniye ve Mersin'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Osmaniye’de bazı sivil toplum kuruluşlarına üye kadınlar, Atatürk Caddesi'nde toplandıktan sonra Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı. Çeşitli sloganlar atan ve pankartlar taşıyan kadınlara, küçük yaştaki evliliklere tepki göstermek için gelinlik giyen genç bir kız da destek verdi.

Kadınlar, Atatürk Anıtı'nın önüne kırmızıya boyanmış ayakkabı ve öldürülen bazı kadınların yaşam hikayelerinin yazılı olduğu metin bıraktı.

Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, grup adına yaptığı açıklamada, 8 Mart'ın kadınların baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günü olduğunu belirtti.

Yürütülen projeler sayesinde aile içi şiddete duyarlılığın arttığını ifade eden Aksoy, "Son yıllarda birçok kişi ve kurumun yürüttüğü projelerle aile içi şiddete duyarlılığın arttığını söylemek mümkün. Kanayan yaramızı durdurmak ve gelecek nesillere örnek olmak adına, özellikle kız çocuklarının eğitiminin, ailelerin ve toplumun yaşamının altın anahtarı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Osmaniye Belediyesi tarafından kadınlara çiçek dağıtılmasının ardından etkinlik sona erdi.

- Adana

Haberin Devamı

Adana Adliyesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, kadın çalışanlar ile Adliye Koruma Büro Amirliğinde görev yapan kadın polislere günün anısına saksıda sümbül çiçeği hediye etti.

Yeldan, yaptığı konuşmada, kadınların hayatı şekillendirdiğini ve geleceği yetiştirdiğini vurgulayarak, "Kadınlarımız her şekliyle hayata, ülkemize, mesleğimize anlam katıyor. Biz kadınlarımızın toplum hayatında daha etkili, daha üretken ve daha çok söz sahibi olması noktasında yapılan çalışmaları destekliyoruz. Onların çalışma hayatlarındaki konumunun güçlendirilmesi için hem kurumsal hem de kişisel olarak yapılması gereken ne varsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

- Mersin

Haberin Devamı

Mersin'de ise şarkıCI Aydın Aydın, tarım alanlarında çalışan kadınları ziyaret ederek, mini konser verdi.

Tarsus ilçesine gelen Aydın, Alifakı, Çiçekli, Kızılçukur, Özbek ve Reşadiye mahallelerini gezerek, tarım işçisi kadınlarla sohbet etti.

Enstrüman eşliğinde türkü söyleyerek gezen Aydın, tarla süren ve ürün hasat eden kadınlara da yardım etti. Aydın, daha sonra verdiği mini konserde, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek iiçin söylediği "Cennet anaların ayakları altındadır" isimli türküyü seslendirdi.

Aydın, etkinlik sırasında çekilen görüntülerle bir klip de hazırlayacağını belirtti.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de Aydın'a davranışından ötürü teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bu arada, merkez Yenişehir ilçesinde de Birleşik Kamu-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, şiddet görmüş gibi makyaj yapılan bir kadın, kadına yönelik şiddetin durdurulması için başlatılan kampanya için imza topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!