Zayıflama Ürünlerine Büyük Rağbet

Güncelleme Tarihi:

Zayıflama Ürünlerine Büyük Rağbet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 14:30

ORDU'DA 7 YILDIR AKTARLIK YAPAN SEMA ÖZTÜRK, YAZ AYLARINDA ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİNE TALEBİN ARTTIĞINI SÖYLEDİ.

Ordu’da bitkisel ürünlerin bulunduğu aktarlarda yaz ayları boyunca en çok zayıflamaya yönelik ürünler satıldı.
Ordu’da bitkisel ürünlerin satışının yapıldığı aktarlarda yaz boyunca en çok zayıflamaya yönelik ürünler satıldı. Yaz ayları boyunca doğal yoldan zayıflamak isteyenlerin yolu Ordulu aktarlara düştü. Ordu Düz Mahalle’de 7 yıldır bitkisel ürünler satan 47 yaşındaki aktar Sema Öztürk, yaz boyunca müşterilerinin çoğunlukla kadın müşteriler olduğunu ve zayıflamaya yönelik bitkiler satıldığını belirtti. Yaz boyunca satılan bitkisel ürünlere değinen Öztürk, "Yaz geldiğinde özellikle kadınlar, zayıflatan bitkileri tercih ediyor. Buna bağlı olarak yaz boyunca kadınların ilgi gösterdiği zayıflama ürünlerini sattık. En çok satılan ürünlerin başında funda, biberiye, mate, kiraz sapı, yeşil çay, mısır püskülü ve yaz kış satılan ancak yazın satışı artan zencefil bulunuyor. Zencefilin çok satmasında ise metabolizmayı hızlandırması ve vücuttaki kötü toksinleri dışarı atması yer alıyor" dedi.
"RAMAZAN’DA REZENE ÇOK SATILDI"
Yaz ayları içerisinde gerçekleşen Ramazan ayında’da oruç tutanlara yönelik ürünler satıldığını aktaran Öztürk, "Ramazan ayı içerisinde vücudu dinlendirici, susuzluğu ve açlığı giderici bir çok ürün satıldı. İnsana tokluk hissi veren ürün olan hurma Ramazan’da sattığımız önemli ürünlerden bir tanesi idi. Sahurda yenen 5 adet hurma kişiye gün içerisinde açlık hissi vermezken, vücudu en son terk etmesinden dolayıda bağırsak faaliyetlerini düzenliyor. Özellikle Ramazan boyunca uzun süre aç kalınmasının ardından yenen yemekler mideye rahatsızlık vermesinden dolayı bu tür olayları giderici rezene bitkisi oldukça fazla talep gördü" diye konuştu.
"MEVSİM GEÇİŞLERİNDE EN ÖNEMLİ BİTKİ KARANFİL"
Yazın bitmesi ile mevsim geçişlerinin yaşandığını, insanların da bu döneme hastalanmadan geçirmek için aktarlara geldiğini vurgulayan Sema Öztürk, "Mevsim geçişlerinde hastalıklar oldukça sık görülüyor. Sıcaktan soğuğa geçildiği dönemlerde vücudun bağışıklığı yavaşlıyor. Bu dönemde en çok önerdiğimiz ve satılan ürün karanfil. Karanfil, hem mikrop öldürücü hem de vücudun bağışıklığını güçlendiren bir üründür. Bu geçiş dönemlerinde karanfil tüketilmesi önemlilik arz ediyor. Bu dönemde yine çörek otu bitkisinin yenilmesini öneriyoruz. Bunların dışında ıhlamur çayının içilmesi de geçiş dönemlerinin hastalığa sebebiyet vermeden atlatılmasını sağlayan ürünler arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!